2010-08-13 15:21:04• hírek • Póti Orsolya

Emelték a buszjegy és buszbérletek árát

A 24 százalékos áfaemelés és a 2008-2010 közötti infláció növekedés miatt 11 százalékkal emelték a buszjegyek és egyes buszbérletek árát. A jó hír viszont az, hogy olcsóbban megvásárolhatjuk az általános buszbérleteket.

A buszjegyek, illetve buszbérletek árának emeléséről határozott a Szatmár megyei tanács csütörtöki gyűlésén. A drágulás a júliusi áfaemelésnek, az üzemanyag drágulásának, illetve a 2008-2010 közötti infláció növekedésnek köszönhető; a régi jegy árához képest 11 százalékkal lettek drágábbak a jegyek és bérletek.

A határozat értelmében augusztus 20-tól kezdődően egy buszjegy ára 2 lej lesz, egy nyugdíjas jegy ára pedig 1 lejbe kerül majd. A 24 órás bérlet ára 5 lej maradt, viszont a két hetes bérlet ára 33 lejre, és diákbérlet szintén 33 lejre drágult.

Az áremelkedés sokakat elkeserít, viszont jó hír az, hogy csökkent az általános bérletek ára. A Transurban Rt. vezérigazgatója, Molnár Csaba arról tájékoztatta portálunkat, hogy sok városhoz hasonlóan, nálunk is megszűnik az egy, illetve két vonalra szóló bérletek ára, ezek helyett általános - bármely városi járatra érvényes - bérletet válthat az utazóközönség. Az általános bérlet ára eddig 90 lejbe került, augusztus 20-tól pedig mindössze 65 lejért vásárolhatják meg.

„Eddig nagyon kevesen váltottak általános bérletet, mindenki inkább az egy, illetve két vonalas bérletet vásárolta meg. Az általános bérletek árának csökkentésével, illetve csak az egyes járatokra szóló jegyek megszüntetésével elérhetjük, hogy többen váltanak majd bérletet. Az ár csökkentésével ösztönözni szeretnénk az utazóközönséget arra, hogy velünk utazzanak, és ezáltal megkönnyítjük a közlekedést is." - nyilatkozta Molnár Csaba, igazgató.



Ismét drágul a buszjegy


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: